Правописните грешки на Доналд Тръмп в туитър са пословични, но

...
Правописните грешки на Доналд Тръмп в туитър са пословични, но
Коментари Харесай

Правописна грешка в покана за реч на Тръмп

Правописните неточности на Доналд Тръмп в туитър са пословични, само че изписването на билетите с предложения за първата му президентска годишна тирада „ За положението на съюза “, накара някои USконгресмени да зоват за инспекция на правописа, съобщи Агенция Франс Прес.

Мнозина пуснаха фотоси, на които се вижда, че State of the Union (За положението на съюза) е напечатано State of the Uniom.

Конгресменът демократ Раул Грихалва написа ядосан пост в туитър, в който приписа грешката на политиката на министъра на образованието Бетси Девос, която е подложена на критика, че подкопава публичното обучение.

Белият дом няма виновност за грешката, защото за отпечатването на поканите дава отговор работа в Камарата на представителите, която призна направения гаф. След премахване на грешката били изпратени нови предложения за речта, която ще е пред двете камари на американския Конгрес в най-гледаното време вечерта във вторник (в ранните часове в сряда българско време).

Едва някои от законодателите взеха решение да употребяват случая за леко заяждане.

„ С неспокойствие чакам утрешното обръщение State of the Uniom ", написа сенатор Марко Рубио, който е републиканец от щата Флорида, пускайки фотография на сбърканата покана.

Потребители в обществени мрежи пък припомниха правописни неточности от предишното на Тръмп.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР