Правоохранителните органи в Берлин забраниха на автомобили Tesla да доближават

...
Правоохранителните органи в Берлин забраниха на автомобили Tesla да доближават
Коментари Харесай

Берлин забрани на шофьорите на Tesla да доближават полицейските управления

Правоохранителните органи в Берлин не разрешиха на коли Tesla да приближават полицейските ръководства и да паркират на територията им.

Причината - колите са снабдени с камери и “твърде интензивно снимат обкръжението”, заяви организация DPA, базирайки се на известие на локалната полиция.

Полицаите се притесняват от проблем с сигурността и конфиденциалността. Забраната се разгръща върху обектите на полицията и Държавната работа на престъпната полиция.

Автомобилите на Tesla снимат непрекъснато. По този метод те може да записват чиновниците на полицейските ръководства, полицейските коли, защитата на пространствата и други хора в тях.

Берлинската полиция се тормози, че видеото ще се съхранява за непрекъснато на сървърите на европейската централа на Tesla в Нидерландия. Как точно ще бъде обработвано, не се прецизира. В същото време се акцентира, че полицията е забелязала казуса още през януари. Причина е станал репортаж на телевизия ZDF. тогава полицията схванала, че “всички модели коли на Tesla вършат непрекъснати, самостоятелни от събитията видеозаписи на всичко към транспортното средство и го експортират”.

Полицията в Берлин преглежда и други ограничения, които може да бъдат взети. Например, основаване на специфични пътища и паркоместа за колите на Tesla, надалеч от “чувствителни” територии”.

В електрическите автомобили Tesla има няколко камери, да вземем за пример, за помощ за паркиране. Осем камери обезпечават кръгово наблюдаване на околната среда с обсег 360 градуса. Системата се употребява в помощ на водача и полуавтономното ръководство. Те също по този начин действат като видеорегистратори, които непрекъснато снимат, с цел да дадат опция да се разбере какво се е случило при повреда.

От 2019 година Tesla предлага и “охранителен режим”. Собствениците на возилата може да го задействат сами. Той сработва при доближаване на обект и записва всичко в близост.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР