Право на отговор на кандидата за управител на НЗОК Станимир

...
Право на отговор на кандидата за управител на НЗОК Станимир
Коментари Харесай

Право на отговор на кандидата за управител на НЗОК Станимир Михайлов

Право на отговор на претендента за шеф на НЗОК Станимир Михайлов. 

„ В последната една седмица, като претендент за шеф на Национална Здравноосигурителна каса бях подложен на серия от офанзиви, в които в началото бяха включени редица медии със съмнителна известност, а по-късно и посредством спекулации се използваха имената на държавни институции.

За моето дискредитиране на експерт и заслужен член на българското общество, бяха употребявани съмнителна комбинация от преиначени обстоятелства и измислици. До този миг избрах да оставя без отговор тази клеветническа акция. Нейният политически  план ясно прозира. Прозира и страхът, че самостоятелен и самостоятелен експерт може да застане отпред на тази институция, и да попречи на нечисти схеми и сметки. Безупречната ми известност тормози някого.

Но поради името си, за което съм работил почтено повече от 30 години, поради хората, които ме поддържат, поради фамилията ми, дължа да изясня някои от обстоятелствата.

Не дава отговор на истината изнесената информация, че съм декларирал погрешна информация в своето чуване в процедурата за избор на нов шеф на Националната Здравноосигурителна каса.

В моето чуване, което продължи два часа и петдесет минути, споделих, че сдружение „ Балкан Кредит “ АД не е подавало декларация за автентичен притежател пред Търговския указател, само че е подавало нужната информация пред ДАНС. Представям документ от ДАНС, от който е видно, че сдружението е подавало информация пред ДАНС, наложителна по тогава настоящата правна уредба. Но процедурата за обявление на автентичен притежател в никакъв случай не се е развивала пред ДАНС, а единствено пред Търговския указател към Агенция по вписванията.  Следователно няма по какъв начин тази информация да е заявена пред ДАНС. Първоначалният отговор на ДАНС е предизвикан от въпроса, заложен от Комисията по опазване на здравето в Народно събрание, който съставлява едно пояснение на моя отговор, а не действителното наличие на отговора. Това питане не беше в съгласие с мен и не ми беше предоставена опция да изясня съответната фактическа конюнктура. Неговата цел беше името на тази институция да бъде развято като знаме в изявленията против мен.

Представям нотариално заверена декларация от представляващия сдружение „ Балкан заем “ АД по член 63 алинея 4 от ЗМИП за действителните притежатели на сдружението, с което е отхвърлен пропускът в обявление на информация пред Търговския указател.

Това са две сдружения, които са благосъстоятелност на моята брачна половинка - едноличен притежател на капитала на сдружение „ Медитеранео 1 “ ЕООД, ЕИК 205495518 – притежател на 40 000 елементарни акции или 80% от капитала на Балкан Кредит АД; брачната половинка ми е едноличен притежател на капитала на сдружение „ Буллузо “ ЕООД, ЕИК 831846038 – притежател на 10 000 елементарни акции или 20% от капитала на Балкан Кредит АД. Двете сдружения бяха еднолична моя благосъстоятелност до предходната седмица, когато във връзка със стартиралата процедура по желание на шеф на НЗОК, трансферирах дяловете им на моята брачна половинка. Декларацията е подадена в Търговския указател към Агенция по вписванията със заявление пример Б7 с вх. н. 20230725163050. С това смятам, че този въпрос е изцяло обяснен и завършен.

Дружеството, макар наименованието си в никакъв случай не е отпускало заеми и не е имало активност като финансова или кредитна институция. Оборотите на му не са огромни и то е малко дружество по смисъла на закона. Всички акционери на сдружението са били български лица и са забележими от документите, качени в Търговския указател. Никога не е имало предпочитание, предумисъл или смисъл да затулям акционерите в „ Балкан Кредит “ АД. Дружеството има счетоводител и правист. Те постоянно са придвижвали тези административни процедури. Аз към този момент съм прекратил присъединяване си в сдружението, само че в случай че има осъществено административно нарушаване, то ще си понесе съответната административна отговорност.

В умозаключение би трябвало да се означи, че офанзивата против мен и серията от изявления демонстрират две неща - очевидно има публицисти, които разгласяват погрешни изказвания от оскърбителен темперамент, за което ще понесат своята отговорност в съда. На второ място, моята известност и интегритет са издържали на съществено изследване и се е наложило да се измислят откровени неистини, с цел да бъде уверена част от публиката, че имам отрицателни характерности. Призовавам обществеността да не имат вяра на измислици и неистини, фабрикувани от безименни адвокати, както е посочено в една от публикациите. Без създател, несъмнено “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР