Право на допълнителни възнаграждения имат медицински и немедицински персонал, които

...
Право на допълнителни възнаграждения имат медицински и немедицински персонал, които
Коментари Харесай

Спешните медици ще получат допълните 1000 лева само ако са контактували с болен от COVID-19 |

Право на спомагателни хонорари имат медицински и немедицински личен състав, които през месеца са имали директен допир до пациент с потвърден COVID-19, оповестяват от Министерството на здравеопазването. 

Оттам вършат уточнението поради запитвания от чиновници на Спешна помощ. 

" Ако съответно лице - здравно или немедицинско/служител през избран месец не е имал допир до потвърден с COVID-19 пациент, то той не попада за съответния месец в разпределението на средства за в допълнение заплащане ", допълват от Министерство на здравеопазването.

Размерът на спомагателното заплащане е до 1000 лева чисто при цялостен отработен месец, или сума - пропорционална на отработеното от лицето време през месеца – не времето в директен допир до пациент с потвърден COVID-19, а действително отработено за месеца време.

От Министерството на здравеопазването дават и образец по какъв начин незабавните медици ще получават спомагателните хонорари:

След приключване на календарен месец е видно кои екипи/лица – медицински или немедицински, са били в директен допир до пациент с COVID-19 и това автоматизирано им дава право на в допълнение заплащане за работа при неподходящи условия. " Ако приемем условно месец с 20 работни дни по 7-часово дежурство, то при 140 отработени часа – цялостен месец, се дължат 1000 лева ", пишат оттова. 

Ако даден екип/ лице – здравно или немедицинско, директно осъществявало действия с пациент с COVID-19 през месеца, е имал 4 наряди по 7 часа, то за отработените 28 часа ще получи приспадащата се част от 1000 лева, което в тази ситуация е 1/5 или 200 лв., без значение от опцията единствено в едно от четирите си наряди да е имало контакт с пациент с COVID-19.

От министерството обръщат внимание, че размерът на възнаграждението не зависи от часовете, през които лицето е осъществявало незабавна помощ на пациент с COVID-19, а от всички отработени часове през месеца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР