Право е на парламента да си прави, колкото си иска

...
Право е на парламента да си прави, колкото си иска
Коментари Харесай

Експертът Г. Каменарски за Фрог: Вървим към овехтелите МиГ-29 и нови скандали

Право е на Народното събрание да си прави, колкото си желае комисии. Очаквам да стартира поправяне на МиГ-29 и процедурата за избор на нов изтребител да се върне първоначално. Но МиГ-29 си е изживял времето. Това сподели за Фрог нюз специалистът Ганчо Каменарски. МиГ-29 беше импортиран 1987 година, към този момент е на 30 години. Той е една добра платформа, доста сигурен и скоростен. Но авиониката му е безпределно остаряла, системата за разкриване също, радарът му е слаб. Трябва да се осъвремени, тотално осъвременяване, изясни водачът.

Явно ще се върви към нова процедура. Ще станат кавги и с цел да се избегнат ще се започва изначало процедурата за избор на нов изтребител, безапелационен бе той, разяснявайки разногласието сред президента, премиера и излезлите решения на комисията.

Ще напомня нещо: когато кандидастваха всички компании, кандидатства и Израел. От името на израелското държавно управление бяха обявени техните F-16 - доста по евтини и доста по-хубави от португалските. Та по тази причина, даже да изберем F-16, би трябвало да е израелски, а не португалски. Израелските са осъвременени и осъвременени до най-високото ниво. И всички са унифицирани, предложи Каменарски.

А дето Бойко загатна за " Скорпин ", то му го подсказаха от министерството на защитата. Този американски изтребител идва преди три години в България.Самолетът е прекрасен. Но условията на НАТО са самолетът да бъде свръхзвуков. И да има радар. Но като си помислиш и те ще свършат работа, тъй като ще извършват задания като въздушна полиция. Радари не им трябват, изясни водачът.

А министър председателят Бойко Борисов и хората към него са срещу " Грипен " и се съмнява в качествата му, тъй като държавно управление желае да докара американски изтребители. Но да знае, че израелските са по-добри, сподели още специалистът.

Каменарски разяснява и обвиняванията на депутата Антон Тодоров към президента Радев: Радев беше изпратил до премиера персонално мнение.В какво го упреква Антон Тодоров? Пред Орешарски, Румен Радев като пълководец на Военновъздушни сили, отбрани мнението на комисията. Това не е никакво лобиране. Та той в случай че не отбрани мнението на експертната комисия на ведомството си, значи за нищо не става и на нищо не наподобява. Щеше да е скандално, счита Ганчо Каменарски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР