Правнучката на възрожденеца Цани Пинчев, на когото са кръстени село

...
Правнучката на възрожденеца Цани Пинчев, на когото са кръстени село
Коментари Харесай

Правнучка на възрожденец живее на тротоар

Правнучката на възрожденеца Цани Пинчев, на който са кръстени село и учебно заведение у нас, живее към този момент четвърти ден на тротоар в столичния квартал „ Хаджи Димитър “.
85-годишната баба Дора от сряда студува денонощно на метри от спирката на тролеите до блок 112. Получава минимална пенсия и от години не работи.
„ Хазяинът ми ме изхвърли. Биеше ме постоянно. Накрая пристигна сметка за ток от 30 лв., които за мен са непостижима сума. “ Бабата отхвърля да си тръгне, по тази причина наемодателят изнася всички движимости на старата дама.
Дора е с три интервенции и четири трайни увреждания по тялото. Едвам върви. Въпреки това съумява да се „ откри “ на ъгъла, където завива тролея. Сякаш е построила лагер. Четири дни не е спала, с цел да го охранява. Не я интересуват одеялата, облеклата и обувките. Иска да опази купищата книги в кашоните, тъй като са най-ценното за нея.
„ Хората са положителни. Помагат ми с храна, само че аз съвсем не хапвам. Искам покрив над главата. Трябва ми единствено едно помещение в баня, не съм се къпала от два месеца “, споделя баба Дора.
От общината към този момент са й предложили да й намерят леговище, само че без движимостите й.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР