Правните възможности на американския президент Доналд Тръмп да оспори изборната

...
Правните възможности на американския президент Доналд Тръмп да оспори изборната
Коментари Харесай

Шансовете на Тръмп да преобърне изборните резултати все повече намаляват

Правните благоприятни условия на американския президент Доналд Тръмп да оспори изборната си загуба са напът доста да намалеят, откакто три значими щата, извоювани от противника му Джо Байдън, се чака да удостоверят своите резултати след тежко правосъдно проваляне за Тръмп през уикенда и овакантяване на юрист от юридическия му екип, написа английският в. " Файненшъл таймс ".

Пенсилвания и Мичиган може да сертифицират своите резултати още през днешния ден, а Невада има период до на следващия ден, с цел да направи това. Потвърждаването на резултатите би отслабило още повече невижданите старания на Тръмп да преобърне изхода от президентските избори.

През последните дни опитите на Тръмп да резервира властта си понесоха няколко удара. Републиканците в Джорджия удостовериха, че Байдън е спечелил щата, закостенял арбитър в Пенсилвания отхвърли правосъден иск на акцията на Тръмп, а един от юристите на президента поддържаше все по-странни тайни теории.

Тези събития се развиват в миг, когато твърдата поддръжка на републиканците за водената от Тръмп правосъдна борба против изборните резултати стартира да понижава, а през последните дни няколко представители на партията на изборна служба намерено споделиха на президента да почита демократичния развой или да стартира развой на предаване на властта, отбелязва изданието.

Тръмп е подложен на все по-силен напън от републиканците да се откаже от безредната си, обезверена борба за катурване на изхода от изборите, а Байдън се приготвя да стартира да дефинира състава на своето държавно управление, показва английският в. " Гардиън ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР