Правната комисия в парламента отхвърли внесените през май предложения за

...
Правната комисия в парламента отхвърли внесените през май предложения за
Коментари Харесай

Правната комисия отхвърли предложенията за промени в Наказателната комисия срещу войната по пътищата

Правната комисия в Народното събрание отхвърли импортираните през май оферти за промени в Наказателния кодекс против войната по пътищата. Първоначално именията бяха утвърдени от депутатите, само че през днешния ден не съумяха да съберат тяхната поддръжка. Сутринта родители на убити в произшествия деца още веднъж организираха среща с представители на всички институции и партии в Министерството на вътрешните работи, оповестява Българска национална телевизия.

След близо 3-часова среща при министъра на вътрешните работи, опечалените родители още веднъж излязоха с вяра, че убийците на децата им ще получат обективни санкции.

" Имаме прогрес, че всички тези горе от разнообразни политически партии бяха на едно мнение, стиснаха си ръцете, споделиха, че след тази тъга която виждат, ще седнат още в този момент на изключителна правна комисия и ще се схванат ", сподели Петя Иванова.

Консенсус обаче не беше реализиран. Народните представители по този начин и не се схванаха какви промени са нужни.

" Аз не чух причини против нашите предложния. Всички споделиха, че са положителни, само че при гласуването не получиха поддръжка, което в действителност е учудващо за мен ", сподели Марин Маринов, депутат ГЕРБ-СДС.

" Надявам се до края на тази сесия или при започване на септември в действителност да бъдат признати предложенията за оптимално завишаване на наказванията за пияни и дрогирани водачи, за отхвърли за проба, за конфискация на МПС-то ", сподели Георги Свиленски, депутат от Българска социалистическа партия.

Адвокат Елица Буенова, която работи по такива каузи, настоя пияните и дрогирани водачи, предизвикали гибел на пътя, да бъдат съдени за съзнателно действие.

" Отделяне на квалифициращите условия при които имаме съзнателно нарушение на закона! Аз не карам пияна, вие карате ли пияна? ", попита Елица Буенова.

Близките на починали на пътя желаят още минималната присъда при потвърден предумисъл да стане 7 вместо сегашните 3 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР