Правната комисия в Народното събрание разглежда промените в съдебния закон,

...
Правната комисия в Народното събрание разглежда промените в съдебния закон,
Коментари Харесай

Гласуват на второ четене закриването на спецправосъдието и промените в Закона за здравето  



Правната комисия в Народното събрание преглежда измененията в правосъдния закон, с които се закрива спецправосъдието. Измененията към този момент бяха признати на първо четене, съобщи NOVA.

Освен закриване на Спецсъда и Спецпрокуратурата се планува и унищожаване на кариерните бонуси на членовете на Висшия правосъден съвет и инспекторите към правосъдния инспекторат. Срещу тази промяна към този момент се разгласи основният прокурор Иван Гешев, който сподели, че ще сезира Конституционния съд, в случай че измененията се одобряват дефинитивно.


Депутатите ще вземат решение на второ четене в Комисия и измененията в Закона за здравето. С тях се дава правна опция на здравния министър да вкарва противоепидемични ограничения на територията на цялата страна или за обособена област.

Те са от общ темперамент и включват стерилизация, условие за спазването на отдалеченост и обвързване за носене на маски на избрани публични места. Предвижда се противоепидемичните ограничения да могат да включват и организирането на имунизационни акции и откриването на краткотрайни имунизационни пунктове.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР