Правната комисия отхвърли предложението за референдум за запазване на лева.По-рано

...
Правната комисия отхвърли предложението за референдум за запазване на лева.По-рано
Коментари Харесай

Правната комисия отхвърли предложението за референдум за запазване на лева

Правната комисия отхвърли предлагането за референдум за опазване на лв..

По-рано депутатите от комисията одобриха декларация за прекъсването на процедурата за избор на нов основен прокурор. Днешното гласоподаване идва откакто депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи внесоха в Народното събрание апел към Висш съдебен съвет.

Депутатите утвърдиха декларацията против избора на нов основен прокурор с 15 гласа " за " и 6 гласа " срещу ". Тя беше препоръчана като първа точка от дневния ред на съвещанието на комисията, персонално от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

В декларацията се желае изборът на нов основен прокурор да се случи след две неща - след окончателното изговаряне на Конституционния съд по жалбата на някогашния основен прокурор Иван Гешев, както и след окончателното приемане на предвижданите промени в Конституцията.

По време на дебатите за референдума за опазване на българския лев депутатката от " Възраждане " Константина Петрова упрекна Явор Божанков, че ѝ е снимал краката.

Божанков съобщи, че " това е референдум на страха, плашат ни хората, които ни плашеха с ваксини. Това е референдум против Европа ". Той беше преустановяван на няколко пъти от депутати на " Възраждане ", които седяха зад него с подвиквания " хвани се мъжки, ще ти се стъжни ". Божанков извади телефона си да снима сътрудниците си, когато реагира Константина Петрова, удряйки телефона му. После тя се оплака, че той я е блъснал през ръцете. Пред депутатите тя разгласи, че той ѝ снима краката. " Никога не съм снимал сътрудник от " Възраждане ", тя стана и се опита да ми вземе телефона - срамно е ", отговори той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР