Правната комисия отхвърли предложението за провеждане на национален референдум с

...
Правната комисия отхвърли предложението за провеждане на национален референдум с
Коментари Харесай

Правната комисия отхвърли референдума за лева, скандал

Правната комисия отхвърли предлагането за осъществяване на народен референдум с въпрос " Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? ".

Против гласоподаваха от Движение за права и свободи и ПП-ДБ, в поддръжка провеждането гласоподаваха от " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН ", а ГЕРБ-СДС се въздържаха.

Становището на комисията към Народното събрание е, че не следва да се организира референдум с този въпрос.



По време на дебатите за референдума за опазване на българския лев депутатът от " Възраждане " Константина Петрова упрекна Явор Божанков, че ѝ е снимал краката.

Божанков съобщи, че " това е референдум на страха, плашат ни хората, които ни плашеха с ваксини. Това е референдум против Европа ".

Той беше преустановяван на няколко пъти от депутати на " Възраждане ", които седяха зад него с подвиквания " хвани се мъжки, ще ти се стъжни ".



Божанков реши да снима сътрудниците си, когато реагира Константина Петрова, удряйки телефона му. После тя се оплака, че той я е блъснал през ръцете.

Пред депутатите тя разгласи, че той ѝ снима краката. " Никога не съм снимал сътрудник от " Възраждане ", тя стана и се опита да ми вземе телефона - срамно е ", отговори Божанков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР