Правната комисия на Европейския парламент проведе днес заседание, на което

...
Правната комисия на Европейския парламент проведе днес заседание, на което
Коментари Харесай

ЕП решава догодина дали да свали имунитета на Елена Йончева

Правната комисия на Европейския парламент организира през днешния ден съвещание, на което беше прегледано настояването за отнемането на имунитета на евродепутата Елена Йончева, оповестява " 24 часа ".
Докладчик по тематиката в комисията беше френският евродепутат от " Национален фронт " Жил Лебретон.
 Вежди Рашидов: Българска социалистическа партия да отзове Елена Йончева от Брюксел Вежди Рашидов: Българска социалистическа партия да отзове Елена Йончева от Брюксел
„ Не разбирам защо би трябвало да подава оставка госпожа Цвета Караянчева, познавам я от изборите в Кърджали през 2009 година до през днешния ден, ког...
Към момента е спряно поради възобновения й имунитет в качеството й на член на Европарламента.
Обсъждането се организира при закрити врата, като право на присъединяване имаха единствено членовете на правната комисия. Тъй като баче предстоят редица стъпки в границите на процедурата, не е допустимо решението да стане ясно преди Нова година.
Съгласно практиката на комисията би трябвало да има няколко непрекъснати докладчици по случаите по отношение на имунитетите на евродепутатите. Докладчикът във всеки съответен случай не би трябвало да бъде от една и съща народност или от същата политическа група като съответния евродепутат. Членът на Екологичен потенциал, чийто имунитет се гледа, има право да бъде изслушан и да показа документи или други писмени доказателства.
След дебата по тематиката правната комисия прави предложение за стимулирано решение. След приемане на отчета в комисията той се преглежда в пленарната зала от целия Европарламент и се прави настрана гласоподаване за всяко от предложенията.
 Йончева: До 10 година може да се наредим по медийна независимост до Иран и Ирак Йончева: До 10 година може да се наредим по медийна независимост до Иран и Ирак
До 10 години можем да чакаме да се наредим до страни като Иран и Ирак. Това сподели евродепутатът Елена Йончева на интернационална конферен...
Българската прокуратура изпрати до Екологичен потенциал искане за събаряне на имунитета на Елена Йончева на 25 ноември 2019 година Тя е упрекната за пране на пари от банкрутиралата КТБ.
Имунитетът на Йончева към този момент беше свален един път от българския парламент по времето, когато тя беше народен представител от Българска социалистическа партия. След като беше определена за евродепутат обаче, тя закупи нов имунитет, който също би трябвало да бъде пожелан и надлежно свален или даден, с цел да продължи следствието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР