Правната комисия е заложила в дневния си ред точка за

...
Правната комисия е заложила в дневния си ред точка за
Коментари Харесай

Правната комисия готова да изслуша Гешев в НС, той дал грешен номер за връзка

Правната комисия е заложила в дневния си ред точка за изслушване на основния прокурор. Това би трябвало да стане на следващия ден. Иван Гешев обаче все не е удостоверил наличие, тъй като няма връзка с него. Обвинител номер 1 е оставил неверен телефонен номер. Явно изчаква решението на президента Радев и Констуционния съд.

По-рано Гешев е внесъл искане да бъде изслушван в комисия, а не в пленарната зала. С гласоподаване при започване на съвещанието членовете на Правната комисия ще решат дали то да е закрито, или намерено.

Иначе предлагането на Пленума на Висшия правосъден съвет за предварителното освобождение от служба на основния прокурор е заведено през днешния ден в деловодството на Администрацията на президента и се преглежда. Това оповестиха от „ Дондуков ” 2.

Припомняме, че в понеделник основният прокурор беше освободен от поста си. Това стана с поддръжката на 16 членове на Висшия правосъден съвет, срещу гласоподаваха четирима – двама от Съдийската и двама от Прокурорската гилдия.

Прави усещане разликата в бързината, с която се разглеждаха предходни претенции за освобождение на основния прокурор, с сегашното, разяснява ръководителят на Комисията по правни въпроси в Народното събрание Стою Стоев (ПП-ДБ) във връзка с решението на Пленума на за предварително освобождение от служба на основния прокурор Иван Гешев.

Дали е основателно това решение, което взеха, към този момент е в ръцете на президента, уточни още Стоев.

Относно поисканите имунитети на депутати, Стою Стоев сподели, че най-вероятно през днешния ден ще внесат решение за основаване на комисия, с цел да покажат на обществото, че “на никого не крият имунитета ”.

Не считам, че е оправдано да вършим пет разнообразни комисии, тъй че най-малко нашето предложение ще бъде за една обща комисия за всички имунитети, добави депутатът.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР