Правителството взе решение за одобряване на допълнителни разходи по бюджета

...
Правителството взе решение за одобряване на допълнителни разходи по бюджета
Коментари Харесай

Закупуваме 2 500 флакона Ремдесивир

Правителството взе решение за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерство на здраве в размер на 2.1 млн. лева за закупуване на 2 500 флакона на медикамента " Ремдесивир ". Стойността на един флакон от този медикамент е 345 евро на флакон без Данък добавена стойност.

Toва разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерския съвет. Акцент беше подложен на обстоятелството, че с това лекарство се е лекувал президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

До момента България е получила 2 837 флакона от медикамента под формата на дарения, които са разпределени по всички РЗИ в страната. От тези флакони са употребявани 978 към дата 12 октомври, а наличното количество към 12 октомври е 1 779 флакона. 476 флакона са употребявани единствено за една седмица.

Ако има привършване на медикамента в дадена област доста бързо се основава организация за даване на медикамента от прилежаща област. Нямаме терзания от наличностите на медикамента в страната към сегашния миг, увери здравният министър.

България към този момент е направила поръчката си за медикамента. Доставката се чака да дойде от 10 до 20 дни. Всяка РЗИ подава в Министерство на здравеопазването потребностите си, които има и ние обобщаваме потребностите, а съгласно тях, ще бъдат направени потребностите, изясни проф. Ангелов.

Нямаме потребности, които да не могат да бъдат задоволени на национално равнище, увери здравният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР