Правителството във Великобритания предупреди, че опашката на поклонението пред ковчега

...
Правителството във Великобритания предупреди, че опашката на поклонението пред ковчега
Коментари Харесай

16-километрова опашка за поклонение пред Елизабет Втора очакват в Лондон

Правителството във Англия предизвести, че опашката на поклонението пред ковчега на Елизабет Втора може да доближи 16 км преди погребението на 19 септември. Тя към този момент се извива около забележителности като гигантското виенско колело „ Лондонското око “ и реконструкцията на спектакъл „ Глоуб “ на Шекспир и по последни данни на английски медии е достигнала 7 километра. На хората ще бъде разрешено да отдадат респект на кралицата в непрекъснат поток, 24 часа в денонощието, по време на четири дни, които ще продължат до сутринта на погребението.

Около 750 000 опечалени се чака да минат през Уестминстър Хол, с цел да отдадат последна респект в идните денонощия. Поклонението беше спряно в нощта против четвъртък поради подготовка за погребението на войсковите елементи, които ще вземат участие в траурната гала. Тогава за към час пред ковчега в Уестминстър Хол не бяха допускани жители.

Войници от церемониални подразделения на английската войска се редуват да пазят ковчега на 6-часови смени. Министърът на културата Мишел Донелан сподели, че някои хора може да се наложи да чакат на опашка до 30 часа, с цел да минат около ковчега през почивните дни. „ Ние почитаме две огромни английски обичаи, да обичаме кралицата и да обичаме опашката “, сподели иронично пред чакащите архиепископът на Йорк Стивън Котрел, оповестява Нова тв.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР