Правителството в Румъния вероятно ще подаде оставка, защото изборите в

...
Правителството в Румъния вероятно ще подаде оставка, защото изборите в
Коментари Харесай

Береану: Най-вероятно правителството в Румъния ще подаде оставка

Правителството в Румъния евентуално ще подаде оставка, тъй като изборите в неделя „ са били сериозна плесница за властта “. Това разяснява в ефира на bTV радио журналистът Владимир Береану .

Опозицията изиска оставката на държавното управление единствено ден откакто водачът на ръководещата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня влезе в пандиза поради корупция. Според журналиста кметът на Букурещ Габриела Фиря ще бъде новият водач на партията.
Опозицията в Румъния изиска оставка на държавното управление Това става единствено ден, откакто водачът на ръководещата партия Ливиу Драгня влезе в пандиза за корупция
Береану изясни, че макар че не е министър председател, Драгня действително е управлявал до момента страната.

Лидерът на ръководещата Социалдемократическа партия направил всичко допустимо да избегне неоправдателна присъда, само че в последна сметка към този момент е в пандиза и дели килия с още трима души, описа журналистът.

Драгня не съумя да сплаши прокуратурата, президентът не му разреши да си постави собствен човек началник на дирекция „ Антикорупция “, правосъдната система в Румъния работи, обществото постоянно откликва и излиза на митинги, очерта картината Береану. Той акцентира, че медиите в Румъния са доста дейни в следствие на нередности и това също въздейства позитивно на измененията в прилежащата страна.

Береану предвижда още, че възможностите на Лаура Кьовеши да бъде определена за основен прокурор на Европейския съюз стават все по-големи. По думите му въпросът би трябвало да бъде решен до края на юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР