Правителството утвърди защитни елементи, използвани в проекта на новите български

...
Правителството утвърди защитни елементи, използвани в проекта на новите български
Коментари Харесай

Кабинетът утвърди защитни елементи, използвани в проекта на новите български лични документи

Правителството утвърди защитни детайли, употребявани в плана на новите български персонални документи вид „ карта “ и вид,,паспорт “, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

С приемане на решението се цели реализиране развиването на образците на български персонални документи посредством повишение на равнището на защитеност на документите с потребление на материали, които дават отговор на най-високите стандарти за сигурност и качество, въвеждане на нови защитни характерности посредством използване на нови защитни детайли и технологии, и смяна на защитния графичен дизайн.

Приемането на решението е обвързвано и с осъществяването на Програмата за ръководство на България през интервала юни 2023 година - декември 2024 година и по-конкретно мярката „ Полагане на старания за използване на промените в Закона за българските персонални документи, които плануват нарастване на периода на годност на паспортите - 10 години, посредством непрекъснат и градивен разговор с способените институции, в това число с Министерство на вътрешните работи, за обезпечаване на техническа опция “, осведомят от държавната пресслужба.

Народното събрание одобри по-рано на първо четене промени в Закона за българските персонални документи,

свързани с издаването на дипломатически и служебни паспорти. Промените бяха гласувани със 168 гласа „ за “. Вносител на промените е Министерският съвет.

С гласуваните текстове на първо четене се правят промени, които директно засягат функционалностите, изпълнявани от Министерството на външните работи (МВнР) и задграничните представителства на България в чужбина. В

отчета на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред се показва, че промените имат за цел повишение на успеваемостта при издаването и използването на дипломатически и служебни паспорти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР