Правителството трябва да е много внимателно и да знае с

...
Правителството трябва да е много внимателно и да знае с
Коментари Харесай

Радев: Корупцията не трябва да се бори само с популярността на социалните мрежи

" Правителството би трябвало да е доста деликатно и да знае с кого и с какво си има работа. Корупцията би трябвало да се бори със силата и легитимността на институциите, а освен с известността на обществените мрежи ". Така президентът Румен Радев разяснява пред публицисти изпратения от премиера Кирил Петков на прокуратурата лист с имена на хора, които би трябвало да бъдат разследвани и проверявани.

Той въпреки всичко разяснява, че " след злокобното разграбване на страната в продължение на доста години, българите са зажаднели за правдивост и отмъщение, по тази причина всяко намерено опълчване на държавното управление против корупцията среща и утвърждението на хората ".

" Виждате, че методите, употребявани от предходните ръководещи, безпардонни способи с тъпчене на закона, доведоха до строполясване на техния режим и това би трябвало да бъде урок за всички. Урок към държавното управление би трябвало да бъде и фактът, че демокрацията и законността не могат да бъдат възобновени с недемократични средства ", добави президентът пред публицисти в Сунгруларе.

На въпрос дали има спор сред него и премиера Кирил Петков, Радев сподели, че " сред държавното управление и президентската институция има градивна връзка ".

" Правителството има потребност от поддръжка в тази тежка рецесия, само че не можем да се надяваме само и единствено институциите да решат тежките проблеми пред България. Трябва всеки да постави изпитание ", добави той.

Президентът участва на награждаването на участниците в състезанието за най-хубаво вино.

В СУ " Христо Ботев " Румен Радев посети галерия от произведения на деца и младежи, взели участие в националния конкурс " Свети Трифон Зарезан ".

Държавният глава връчи и оценки на спечелилите в състезанието. Румен Радев се включи и в обичайното шествие до лозовите масиви на града за ритуала по зарязване на лозята.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР