Правителството търси начини за справяне със спекулата при цените на

...
Правителството търси начини за справяне със спекулата при цените на
Коментари Харесай

Правителството със спешни мерки срещу високите цени

Правителството търси способи за справяне със спекулата при цените на храните у нас. Това разгласи министър председателят Гълъб Донев, който участва на стопански конгрес, проведен от списание Економист. Въпрос, който беше подложен от президента Румен Радев, е продължаващото съществено неравноправие в обществото, дължащо се на разтварящата се ножица сред небогати и богати.

" Усилията на второто служебно държавно управление ще бъдат ориентирани към реализиране на действителни резултати за преодоляване на цените на питателните артикули, неутрализирането на главните фактори, които въздействат за повишаването на живота, само че това не е мотив за утешение. Трудно можем да приказваме за непоклатимост и напредък, когато цените на главните хранителни артикули ужасяват хората в България ", съобщи Гълъб Донев, длъжностен министър-председател.

Утре министър председателят привиква в Министерския съвет среща с присъединяване на министри и шефовете на организации, които да дадат повече информация за съществуването на далавера на пазара.

" Възложил съм да бъде изработен разбор на образуването на цените по отношение на резултатите на този разбор ще търсим вероятните решения за спирачка на покачването им. Искам ясно да заявя че не одобрявам аргумента такива са цените на всички места в Европа ", съобщи Гълъб Донев.

Според данните, показани от президента Румен Радев, неравенството в България остава сериозен проблем.

" Инфлацията в средносрочен проект е в действителност проблем, инфлацията води до задълбочаващо се обществено разслоение, българите са хората с най-ниските запаси в целия европейски съюз - приказвам за персонални запаси на семействата ", съобщи Румен Радев.

Президентът сложи пред бизнеса и различен сериозен проблем - прекъсването на помощите за бизнеса.

" Вие хората от бизнеса стартирате да свиквате и по този начин е редно страната да оказва помощ - огромният въпрос е докога и по какъв начин ще оказва помощ страната и европейските институции. Въпросът е какво се случва с бизнеса и аз мисля, че ще бъде огромният проблем за в бъдеще - преходът назад към пазарна стопанска система ".

След като разкритикува последните два Народното събрание поради неналичието на задоволително работа за подсилване на стопанската система, президентът означи, че средата, която основава служебното държавно управление, е доста по-позитивна за правенето на бизнес у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР