Правителството смята да направи със задна дата задължителни топломерите с

...
Правителството смята да направи със задна дата задължителни топломерите с
Коментари Харесай

Със задна дата стават задължителни топломерите с дистанционно отчитане

Правителството счита да направи със задна дата наложителни топломерите с отдалечено отчитане, защото не е смогнало да вкара с законодателството си европейската инструкция, предвиждаща след 25 октомври 2020 година всички нови уреди за дялово систематизиране на топлинната сила да са такива.

Близо два месеца откакто би трябвало условието да е в действие държавното управление утвърждава промени в Закона за енергийната успеваемост, с които се трансформира Законът за енергетиката.

Не е ясно обаче какво се случва, в случай че консуматор си е инсталирал от старите топломери в интервала от 25 октомври 2020 година и датата на влизането в действие на поправките. Топлинните счетоводители от години водят политика за привличане на клиентите си, чиито акумулатори на старите топломери са свършили, да си конфигурират от уредите с отдалечено отчитане, защото това е по-удобно и не се постанова визити в дома за отчитане показанията на уредите. Не е предоставена обаче статистика какъв брой клиенти в страната имат уреди с отдалечено отчитане. Данните за София от 2020 година са, че от 430 хиляди клиента единствено 30 хиляди са с такива уреди.

С предлаганите от кабинета законови ремонти ще се регламентира и по какъв начин да се показва на потребителите информацията за фактурирането и потреблението на природен газ.

За постигането на високо енергийно ефикасен и декарбонизиран сграден фонд, проектозаконът планува създаването на дълготрайна национална тактика за възобновяване на жилищните и нежилищните здания, с небосвод на осъществяване 2050 година, осведомят от Министерския съвет
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР