Правителството сменя всички областни управители. Това обяви на брифинг говорителят

...
Правителството сменя всички областни управители. Това обяви на брифинг говорителят
Коментари Харесай

Правителството сменя всички областни управители

Правителството сменя всички регионални шефове. Това разгласи на брифинг представителят на Министерския съвет Антон Кутев.

Той посочи, че в четири области местата ще бъдат заети от заместници на досегашните титуляри. В останалите регионалните шефове ще бъдат напълно нови назначения, сподели още Кутев.

По думите му желанието на служебния министър председател Стефан Янев е да се подсигурява честният избор.

" Мотивите за промяната са гарантиране и търсене на благоприятни условия за честния избор и понижаване на купения и корпоративния избор. Цялото държавно управление работи в посока на обезпечаване на почтени избори ", разяснява представителят на Министерския съвет.

Новите регионални шефове ще поемат постовете си още на следващия ден, 20 май.

До момента, импровизирано, станаха ясни имената на двама новоназначени.

Юристът Борислав Българинов ще е длъжностен регионален шеф на Русе . Той ще размени на поста Галин Глигоров, съобщи БНР. Българинов е някогашен прокурор в Районна прокуратура-Русе и повече от 10 години се е дистанцирал от политическия живот. Преди време Българинов бе депутат от партията на Стефан Софиянски Съюз на свободните демократи.

Николай Шушков пък ще поеме поста на регионален шеф на Благоевград от Бисер Михайлов.

Шушков е икономист, бил е шеф на митница " Югозападна ", както и заместник-кмет в екипа на Лазар Причкапов в интервала 2002-2007 година.

Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР