Правителството си върши работата, оставката на вицепремиера Валери Симеонов не

...
Правителството си върши работата, оставката на вицепремиера Валери Симеонов не
Коментари Харесай

Каракачанов: Не подкрепям оставка; Симеонов: Не бях правилно разбран

Правителството си прави работата, оставката на вицепремиера Валери Симеонов не е решение. Една оставка сега значи да съборим държавното управление. Не поддържам неговата оставка ”, безапелационен е министърът на защитата Красимир Каракачанов след извършена среща на " Обединени патриоти ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Повече от 2 часа продължи съвещанието на политическия съвет. За страдание третият ни сътрудник не пристигна. Аз показах моето мнение пред Валери Симеонов, той обстойно и нашироко ми изясни какво е желал да каже и, че не е имал поради да наскърбява майките. В края на краищата какво значи оставката на един вицепремиер. Означава рухване на държавното управление, което значи Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да се върнат на власт, за мен това не е решение на въпроса. Второ - в случай че изгоним НФСБ от ръководството, какво чака държавното управление - би трябвало да разчитаме на Марешки. Съжалявам, само че това за мен не е опция ", съобщи Каракачанов.

Затова се разбрахме със Симеонов да си сортира думите, с които се показва. Аз персонално не бих употребявал сходни думи, акцентира военният министър и добави, че за него е по-голям фактът, че държавното управление работи и покачва бюджета с 60% от 270 млн. лева на 420 млн. лв. за хората с увреждания.

От своята страна Валери Симеонов сподели, че няма да се извини тъй като не е бил вярно свестен. Той акцентира, че обединението ще продължи да работи, тъй като не е нарушено съглашението, под което са се подписали той и политическите му сътрудници. Вицепремиерът сподели, че досега преднамерено не е влезнал в пояснителен режим и, че едвам през вчерашния ден е срещнал обществеността с целия текст на изявлението му. Той беше безапелационен, че упрекът не е бил децата, а към майките, които настояват, че децата са им заболели, само че все пак ги изкарват на мраз и зной.

" Валери Симеонов не е урод. Той има неработоспособен в дома си. Има очи на главата си и доста добре вижда, че част от децата, които са изкарани в тези колички те имат физически недъзи, те са с деформирани крака. Нима някои от вас позволява, че съм подобен урод, ненормалник, мизантроп, че ще кажа, че тези деца се преструват на заболели ", отсече вицепремиерът. Той добави, че държанието на майките не е обикновено и, че думите му нямат превод. Симеонов съобщи, че медиите са извадили две изречения от изявлението му - " Кресливи дами на сякаш заболели деца ".

" Това не е правилно. Аз не съм го споделил. Между тях има 13 думи. Аз знам какво съм имал поради ", разяснява Симеонов. Той изясни, че не вижда причина да се извини по тази причина, че някой не го е схванал какво е желал да каже. Според него майките са получили всичко, което са поискали и за него е необяснимо за какво те не престават да стачкуват.

Вицепремиерът сподели, че е засегнат от това, че протестиращите са наричали други хора с увреждания, както и самият него палач и акцентира, че доста хора са афектирани, само че не се държат по този метод.

Красимир Каракачанов добави, че съгласно него митингът на майките е бил политически експлоатиран през цялото време, само че добави, че не омаловажава проблемите на хората с увреждания и акцентира, че страната е направила огромен жест към хората.

Той разяснява и отсъствието на Волен Сидеров като изясни, че той не се оправя с сътрудниците си, а работи с тях. Според него обединението не работи в последните 6-7 месеца, тъй като се занимава с разрешаването на вътрешни разногласия.

Министърът добави, че това би трябвало да се промени и в нея е добре да останат хората, които желаят да работят. Стана ясно още, че на следващия ден първата точка в дневния ред на депутатите е вотът на съмнение в бранш „ Здравеопазване ”, импортиран от Българска социалистическа партия.

БГНЕС напомня, че за през днешния ден се знаеше, че " Обединените патриоти ” се събират на съвет в ранния следобяд. Причината за диалозите е настояването за оставката на вицепремиера Валери Симеонов от страна на Волен Сидеров. Вчера Атака смъкна политическото си доверие от него и изиска да се отдръпна от поста поради изявлението му, което засегна майките на деца с увреждания и провокира митинг пред Министерски съвет. " Не мога да желая оставката на вицепремиера Валери Симеонов, имаме съдружно съглашение - Обединени патриоти (ОП) би трябвало да реши. Така министър-председателят Бойко Борисов отвърна задочно на настояванията на протестиращите майки на деца с увреждания, щом Симеонов самичък не подава самичък оставката си, Борисов да му я изиска.

Вчера пред Министерския съвет няколкостотин души излязоха на митинг с настояването за незабавна оставка на Симеонов. Поводът бе изявлението на вицепремиера, че майките на деца с увреждания, които от месеци излизат на митинги с претенции за по-адекватен ангажимент на страната към децата и проблемите им, са едни " кресливи дами ", които спекулират с " сякаш заболели деца ". Борисов означи, че искане на оставката на вицепремиера от негова страна би нарушило съдружното съглашение с Обединени патриоти. " Надявам се сътрудниците да решат взаимоотношенията си. Когато са си слагали подписите, са ги слагали като виновни политици и сме се разбрали това да е за четири години. Всичко друго би било дезертьорство, тичане от отговорност или нарушение на съглашението ", уточни министър председателят. Днес Волен Сидеров не участва на срещата с Каракачанов и Симеонов. Не участвам на Коалиционен съвет.

НФСБ преди 6 дни смъкна политическо доверие от мен като ръководител на ПГ на Оперативна програма, написа в персоналната си страница във Facebook Сидеров. " Вътрешна македонска революционна организация не взе никаква позиция по този въпрос, а мълчанието е знак на единодушие с НФСБ. При това състояние няма логичност да бъда на тази среща ", декларира още в своята позиция. От Българска социалистическа партия пък упорстваха за чуване на Валери Симеонов в Народното събрание. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР