Правителството си променя решенията под натиска на протестите, защото в

...
Правителството си променя решенията под натиска на протестите, защото в
Коментари Харесай

Протестите променяли решенията на управляващите, защото в България нямало политическа класа

Правителството си трансформира решенията под натиска на митингите, тъй като в България няма политическа класа, която да си отстоява правилата. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов пред Българска национална телевизия.

Така той отговори на въпроса за какво откакто държавното управление има положителни претекстове за предлагани решения в разнообразни области - като злоупотребите с медикаменти, да вземем за пример, си сменя позицията след митинги. По-рано през днешния ден пък след митинг пред Министерски съвет, министър председателят разгласи, че двете лъвчета, избавени от зоокъта в Разград, ще заминат за Холандия, а няма да бъдат предадени на Пазарджик, каквото гласоподава по-рано общинският съвет в Разград.

С неналичието на политическа класа министър председателят изясни и желанието на Българска социалистическа партия да внесе избор на съмнение към държавното управление по време на председателството на Европейски Съюз. Така гостите щели да слушат един ден от премиера какво България вижда като благоприятни условия за развитите на Западните Балкани, а на идващия " ще ни слушат в Народното събрание какво приказваме един за различен, тъй като ние няма да ги оставим в този избор да ни бият нас и ние да гледаме. Още януари всичко неприятно ще го изкараме на показ при толкоз хубави неща ", заключи Борисов.

Даде образец със фамилията си, в което като бил дребен му обяснявали, че като дойдат посетители би трябвало да се държи възпитано, а в този момент " ние желаеме да покажем всичките си магарии за тези 6 месеца ". Закани се, че ГЕРБ ще отговори на всичко, което Българска социалистическа партия " изнесе " за ръководството при внасянето на вота.

Накрая даваме газ за всичко

Готови сме с всичко, което е належащо за председателството, разгласи Борисов с уточнението, че " по български фасон най-после почваме да даваме газ за всичко, само че се справихме ". Всички механически лица са отчели, че всичко е готово. Обясни, че самото председателство е менажиране на един развой, а не " ние да взимаме решения ". Посочи, че се чакат доста напрегнати месеци като в тях вмести и визити на няколко министър председатели, които не са за присъединяване в срещите по време на председателство - на Япония, на Чехия, на Ирландия. А в наличието на президента на Турция Реджеп Ердоган щяло да се направи формалното разкриване на ремонта на по този начин наречената Желязна черква в Истанбул през януари. Последното той дефинира като спомагателен мост към нормализиране на връзките сред Турция и Европейски Съюз.

България отряза с нож тематиката за мигрантите

На уточняващ въпрос за връзките сред България като член на Европейски Съюз и Турция, министър председателят изясни, че България като с нож е отрязала тематиката за миграционната рецесия, за което са били нужни доста старания и стоманени сделки с Турция. Припомни по какъв начин няколко фамилии на мигранти се лутали из България, тъй като никое обитаемо място не ги желало, а Турция спазвала уговорките си. " Нищо сме дали обещание и създали повече от това да имаме положителни добросъседски връзки с Турция. Длъжни сме да имаме положителни връзки с всички съседи ", изясни той.

Всички желаят втори въжен превоз на Банско

На въпрос за това какво е решението за проблема със ски зоната в Банско министър председателят разгласи, че втори въжен превоз ще има, за което били съгласни и " зелените ". Но желаеме по този начин да създадем, че всяко нещо, което в допълнение ще се строи в предпазената зона, ще минава екологична оценка, изясни Борисов. Очаква се тематиката да влезе в дневния ред на последното съвещание на държавното управление на 28 декември, въпреки че в оповестения дневен ред не е включено нито разискване на новия проект за ръководство на Пирин, нито въпросът за смяна в концесионния контракт на " Юлен ". Обичайна процедура е обаче необявени авансово тематики да бъдат обсъждани и да се вземат решения по тях.

Генерал против военачалник

Аз нямам такава суетност или упоритост. Така министър председателят сподели дали взе участие в проява на сили като военачалник против генерала Румен Радев. " Аз нямам какво да водя война с Радев " ы уточни той и проучва, че президентът непрестанно давал и то отрицателни оценки за ръководещите. Казал на хората си в ГЕРБ да не се обаждат до момента в който президентът взима страна и приказва с думите на Българска социалистическа партия и на водача й Корнелия Нинова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР