Правителството си купува време с новите социално-икономически мерки, смятат от

...
Правителството си купува време с новите социално-икономически мерки, смятат от
Коментари Харесай

Борисов си купува време с мерки на парче, обявиха от БСП

Правителството си купува време с новите социално-икономически ограничения, считат от Българска социалистическа партия. Социалистите са безапелационни, че е потребност дълготрайна политика за подпомогане на бизнеса и на най-силно засегнатите от рецесията жители. И че това би трябвало да се изготви от умело държавно управление, а не от джипа на Борисов, който е привикнал да раздава пари „ на калпак “.

Не е ясна крайната цел на държавното управление. О оповестените до момента ограничения нито една не действа обикновено, посочи зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Заедно с Крум Зарков, Георги Свиленски и Стоян Мирчев той разяснява оповестения през вчерашния ден от кабинета обществен пакет. Социалистите бяха безапелационни, че всичко е просто прахуляк в очите на хората.

Вигенин уточни, че се е провело взаимно съвещание на Изпълнителното бюро и парламентарната група, чиято съществена тематика са били препоръчаните от държавното управление нови, обществени и стопански ограничения за справяне с рецесията, подбудена от пандемията от ковид. Основната цел очевидно е оцеляване на държавното управление още малко, добави Вигенин.

Това са ограничения на парче. От началото на рецесията, от месец март тази година, до момента виждаме поредност от несвързани по сред си ограничения. Мерки на парче, които нямат ясно избрана цел, сподели още депутатът от левицата.

Той дефинира като несериозно обяснението на премиера за " мазнинките ". Още повече, че става дума за средства на българските данъкоплатци, акцентира Вигенин. И добави, че още не е ясна и крайната цел на тези ограничения. Според него множеството от оповестените по-рано ограничения не действат и парите не могат да стигнат до тези, към които са ориентирани.

Що се отнася до обществените ограничения - поддържаме обстоятелството, че българските пенсионери ще получат спомагателни средства. Какво става обаче, когато изтекат тези три месеца, попита Кристиан Вигенин. Според Българска социалистическа партия същинското решение на въпроса е преизчисляване на всички пенсии.

Социалистите утвърждават дофинансирането на лечебните заведения, само че още веднъж приканиха за сериозна промяна в опазването на здравето и преустановяване на настоящето състояние лечебните заведения да са търговски сдружения.

Част от ограниченията за бизнеса Вигенин дефинира като „ озадачаващи “. Като да вземем за пример намаляването на Данък добавена стойност върху бирата и виновността. Не знаем на кого тъкмо ще помогне това, чакаме малко по-сериозен разбор, акцентира зам.-председателят на Народното събрание.

Считаме, че това държавно управление е изчерпано и че в случай че идва сериозна икономическа рецесия, тя би трябвало да бъде ръководена от умело държавно управление, сподели още Вигенин. Няма по какъв начин ръководство с привършен заем на доверие да прокарва промени изключително във времена на рецесия, уверени са от Българска социалистическа партия.

Кабинетът и ограниченията нямат за цел трайно споразумяване на проблемите, които идват със страшна мощ към България, бе коментарът на зам.-председателя на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков. Той дефинира надбавките към пенсионерите като някакви подаяния. Според него се хвърлят милиони в нереформирани системи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР