Правителството ще удължи срока на действие на тавана за цените

...
Правителството ще удължи срока на действие на тавана за цените
Коментари Харесай

Орбан обеща евтини горива до 1 октомври

Правителството ще удължи периода на деяние на тавана за цените на храните и бензина до 1 октомври, а мораториумът върху заемите и таванът на лихвите по ипотечните заеми ще важат до 31 декември, съобщи в четвъртък министър-председателят Виктор Орбан.

Орбан съобщи във " Facebook ", че цената на бензина ще остане 480 форинта (1,2 евро) за литър. Това обаче важи единствено за тези притежатели на коли, които имат маджарски регистрационни номера.
 Виктор Орбан афишира изключително състояние в Унгария
Виктор Орбан афишира изключително състояние в Унгария

Извънредното състояние като нов управнически инструмент бе утвърдено от Народното събрание по-рано през днешния ден

" Ройтерс " разяснява, че държавното управление на Орбан разчита най-вече на тези ограничения, с цел да отбрани популацията на страната от спешното повишаване , само че все пак не съумява да удържи инфлацията, които доближи двуцифрено число предишния месец.

Таванът на ценита на автомобилните горива беше въведен предишния ноември - 480 форинта (или $ и 25 цента) за литър, като неотдавна държавното управление реши, че той ще е в мощ единствено за коли с маджарски регистрационни номера . Лимитът на цените на някои хранителни артикули беше въведен през месец февруари.

Общият размер на данъчните понижения и нарастванията на пенсиите и заплатите ще доближи близо 3 300 милиарда форинта (8,3 милиарда евро) през тази година, съобщи министърът на финансите Михай Варга. Той посочи във " Facebook ", че държавното управление защищава Унгария от икономическа рецесия , породена от войната на Русия против Украйна.
 Еврокомисар прикани Унгария да анулира по-високите цени на горивата за чужденци
Еврокомисар прикани Унгария да анулира по-високите цени на горивата за чужденци

Той заплаши със правосъдна процедура

В резултат на това то ще резервира фамилните помощи, ще резервира цената на пенсиите и заплатите и ще понижи бюджетния недостиг и държавния дълг, добави финансовият министър.

Данъците за работещите ще бъдат понижени с общо 750 милиарда форинта , данъчните отстъпки за фамилиите ще възлязат на 685 милиарда форинта, нарастването на пенсиите през януари и юли ще възлезе на 400 милиарда форинта, а за 13-та пенсия са заделени 370 милиарда форинта, сподели Михай Варга.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР