Правителството ще сподели с Народното събрани тази информация за напрежението

...
Правителството ще сподели с Народното събрани тази информация за напрежението
Коментари Харесай

Правителството ще сподели с НС това, което реши, че не е секретно

Правителството ще показа с Народното събрани тази информация за напрежението Русия-НАТО, която реши, че не е секретна, стана ясно от думите на премиера Кирил Петков при започване на днешното държавно съвещание.

" Министърът на защитата ще ни осведоми в елементи за обстановката с напрежението сред НАТО и Руската федерация. Ще ни показа част от заключенията на Съвета по сигурността. Българската позиция пази напълно националния интерес. Ще решим дружно коя част е секретна и коя - отворена. Отворената част ще може да я споделим в Народното събрание ", сподели министър председателят Кирил Петков.

Всъщност депутатите по закон имат достъп до класифицирана информация и кабинетът постоянно може да им показа и всяка сензитивна информация, с която разполага, на закрито съвещание. Премиерът не се аргументира за какво на депутатите ще бъде предоставена единствено информация, която кабинетът е решил, че не съставлява държавна загадка.

По мотив вчерашното взаимно съвещание с държавното управление на Северна Македония Петков съобщи, че е реализиран " осезателен напредък с ясни резултати ", който ще докара до добросъседство.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР