Правителството ще разгледа плановете за териториално развитие на въглищните централи

...
Правителството ще разгледа плановете за териториално развитие на въглищните централи
Коментари Харесай

Денков мисли за икономическото сърце на Мини Марица-изток

Правителството ще прегледа проектите за териториално развиване на въглищните централи на територията на Стара Загора, Перник и Кюстендил. Предвидени са над 2 милиарда лева вложение на европейски средства за развиването на въглищните централи, само че и тъй като засягат орисите на доста хора.

Тези проекти ще бъдат разисквани със обществените сътрудници, с цел да могат да се чуят всички оферти, в случай че е належащо да бъдат попълнени и да бъдат изпратени в Европейската комисия за разискване до края на годината, сподели министър председателят акад. Николай Денков при започване на анонса си преди съвещанието на Министерски съвет.

Той изясни, че до края на годината се чака териториалните проекти да бъдат признати , с цел да може да се започват дейностите и да стартират вложенията. Плановете плануват редица ограничения, свързани не просто със опазване на работни места, а с развиване на районите по актуален, софтуерен и стопански метод.

Двете министерства на енергетиката и на районното развиване би трябвало да работят в тясно съдействие с Министерство на стопанската система, с Министерство на нововъведенията, с Министерство на образованието и с Министерство на труда и обществената политика, с цел да може да хората да бъдат подкрепени в тяхната подготовка, където е належащо спомагателна подготовка, да се приспособява просветителната система, тъй че да могат да се осъществят по най-хубавият вероятен метод, настоя Денков.

По думите му това, което е планувано е да се развият модерни технологии, свързани с производството, разпределението и потреблението на зелен водород, потребление на сила от нови енергийни източници, които да допълват въглищните централи, произвеждане на акумулатори, произвеждане на нови технологии . " Трябва да се съчетаят европейските вложения с частните, с цел да може районите да се трансфорат в икономическото сърце на България. Това е допустимо, стига да се свърши вероятната, само че и тежката работа ", акцентира акад. Денков.
 Въглищните централи нямало да устоят до 2038 година
Въглищните централи нямало да устоят до 2038 година

Тази мрачна прогноза направи министърът на околната среда и водите Юлиан Попов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР