Правителството ще покаже, че никой не може да ни извива

...
Правителството ще покаже, че никой не може да ни извива
Коментари Харесай

Цената на газа няма да скочи съществено

Правителството ще покаже, че никой не може да ни извива ръцете. Това съобщи министър председателят Кирил Петков от Комотини, където участва на ревизия на газовата връзка с Гърция. По думите на министър-председателя би трябвало да се внимава с „опорката“, че с излизането на България от контракта с „Газпром“, цените ще се качат.

„ Вярвам, че ще имаме същите или по-добри условия. „ Газпром ” е почнал да подвига цените за личните си консуматори. Не би трябвало да съпоставяме остарели интервали на „ Газпром ” с цените, които ще имаме, а да съпоставяме цените на „ Газпром ” през днешния ден с тези, които ще получим. Надявам се, че ще бъдат по-добри ”, акцентира министър-председателят.

За превалутирането на сумите за газ в рубли, Петков сподели: „ Това за мен се назовава изнудване, рекет, извиване на ръце и в действителност, в случай че ние позволим това, могат да кажат, че цената ще се качи или няма да ви доставяме газ. Започне ли един контракт да бъде едностранно сменян, стопира да съществува. Просто желаеме да защитим ползите на страната ни и да се уповем на правовия ред, а не на мощния на деня ”, безапелационен е той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР