Правителството ще осигури повече пари на издателствата за безплатните за

...
Правителството ще осигури повече пари на издателствата за безплатните за
Коментари Харесай

Правителството дава повече пари на издателствата за учебници

Правителството ще обезпечи повече пари на издателствата за безплатните за учениците до VII клас комплекти с учебници и пособия. То промени нормативите от 2016 година през днешния ден, на постоянното си съвещание.

Мотивите за множеството пари са въвеждането на новия предмет " Компютърно моделиране " и инфлацията.

Актуализират се нормативите за трети и четвърти клас.

За комплект за възпитаник в III клас ще се дават по 95 лева, от които 36 лева за образователни пособия, и за възпитаник в IV клас - 103 лева, от които 39 лева за образователни пособия, оповестява държавната пресслужба. Досега сумите бяха надлежно 89 лева и 36 лева за трети клас и 94 лева и 36 лева - за четвърти.

Сумите са по-ниски от в началото плануваните в плана на постановлението на Министерски съвет, оповестен преди към месец. То предвиждаше след актуализацията за дете в трети клас да се дават по 96,87 лева, от които 36,76 лева за образователни пособия, а за четвърти - 104,97 лева, от които 39,76 лева за образователни пособия.

Предметът " Компютърно моделиране " бе въведен с новите образователни стратегии за трети и четвърти клас. През 2018 година бяха утвърдени нови учебници и комплекти за трети клас, в това число по компютърно моделиране. Текат процедурите по одобрение на плановете за четвърти клас, които ще бъдат употребявани от образователната 2019/2020 година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР