Правителството ще изплати по 5 минимални работни заплати и осигурителни

...
Правителството ще изплати по 5 минимални работни заплати и осигурителни
Коментари Харесай

Музикантите ще получат по 4350 лв. обезщетения от държавата

Правителството ще изплати по 5 минимални работни заплати и осигурителни вноски към тях на всеки един от музикалните създатели на свободна процедура у нас. Това ще е еднократна помощ в изискванията на пандемия.

Това значи, че към 1000 музиканти ще получат 4350 лева – това са 5 заплати по 650 лева и по 220 лева осигуровки за всяка една от тях, оповестиха от Министерски съвет.

За задачата страната ще отдели 4 267 000 лева

Средствата ще бъдат обезпечени от Министерски съвет идната седмица. Този ангажимент пое министър председателят Бойко Борисов на среща с артистите Рут Колева, Орлин Павлов, Росен Ватев и Марина Василева. Те показаха настояванията на музикалните създатели на свободна процедура в България.

Обезщетението се отпуска за интервала на пандемията, в който музикалния отрасъл е претърпял най-сериозни загуби.

Премиерът заяви, че се работи по механизъм, за компенсиране в изискванията на ковид, който е предоставен за осъществяване на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева.  

4-мата реализатори показаха претенции за смяна на Закона за радиото и малкия екран, с които да се заложи наложителна квота за лъчение на българска музика. Премиерът акцентира, че ще бъде основана такава квота, като това ще бъде заложено за осъществяване при идващ управнически мандат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР