Правителството сформира кризисен щаб за войната с Украйна с 6

...
Правителството сформира кризисен щаб за войната с Украйна с 6
Коментари Харесай

Сформиран е кризисен щаб за войната в Украйна, ръководи го полк. Валери Рачев

Правителството образува спешен щаб за войната с Украйна с 6 работни групи, който се управлява от полковник Валери Рачев и координира работата на всички институции. Това съобщи във видеообръщение вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова, представена от Българска национална телевизия.

" Днес на Министерски съвет приехме решение за даване на краткотрайна протекция в сходство с директивата на Европейски Съюз, която се задейства за първи път в историята ", изясни вицепремиерът. Временната протекция планува редица удобства за хората, напуснали Украйна поради военните дейности. От петък на граничните пунктове у нас, жителите, влизащи от Украйна ще могат да получат документ, с който да обитават законно на територията на България.

" Този документ им дава както права, по този начин и отговорности. От една страна ще получат достъп да пазара на труда, обучение, опазване на здравето и обществена поддръжка. От друга ще имат задължението да съблюдават законите на Република България ", съобщи вицепремиерът.

Бежанците ще имат и опция на помощ за настаняване, изхранване в места за настаняване, вписани в Националния туристически указател. Тя ще е в размер на 40 лева

Обновен е и единният информативен портал, на който ще бъде оповестена цялата нужна информация за бежанците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР