Правителството ревизира решението на служебният кабинет на Гълъб Донев, с

...
Правителството ревизира решението на служебният кабинет на Гълъб Донев, с
Коментари Харесай

Правителството спря ликвидацията на дружеството за спешна медицинска помощ по въздух

Правителството ревизира решението на служебният кабинет на Гълъб Донев, с което се приключи активността на държавното сдружение „ България Хели мед сървиз “. Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков заяви след постоянното съвещание на Министерски съвет, че държавното управление е взело решение да спре ликвидацията на сдружението за незабавна здравна помощ по въздух.

Гвоздейков посочи, че планът се финансира по Плана за възобновяване и резистентност, където са заложени параметри, свързани с европейски регулации, които би трябвало да се съблюдават. През последния месец постоянното държавно управление е работило интензивно по въпроса със незабавната помощ по въздух и процесът е в напреднала фаза, увери той.

Шест оперативни бази за незабавна помощ по въздух ще работят надлежно в летищата в София, Пловдив, Търговище, Сливен, Долна Митрополия и Габровница, посочи още министър Гвоздейков.

Продължава и образованието на медици, които ще работят във въздушните коли за спешна помощ, а първият хеликоптер страната ни чака да получи при започване на 2024 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР