Правителството реши да учереди еднолично акционерно дружество с държавно участие

...
Правителството реши да учереди еднолично акционерно дружество с държавно участие
Коментари Харесай

Правителството създава въздушна линейка

Правителството реши да учереди еднолично акционерно сдружение с държавно присъединяване " Хели Мед Сървиз " ЕАД - София, което ще прави полети за незабавна здравна помощ по въздух , за бързо превозване на медицински личен състав или медицински доставки (оборудване, кръв, органи, лекарства), както и заболели или ранени лица. Дружеството ще прави услуга от общ стопански интерес, заяви Правителствената осведомителна работа след днешното съвещание на Министерския съвет.

За обезпечаване на финансиране на активността на сдружението Министерският съвет одобри Постановление, с което планува одобрение на спомагателни заплащания по бюджета на Министерството на превоза и известията за 2022 година в размер на три милиона лв. за образуване на капитала на сдружението.

Това е част от ограниченията за създаване на система за оказване на незабавна здравна помощ по въздух, заложени в Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България . Сертифицирането на всички процеси по основаването на " Системата за здравно обслужване по въздух " (HEMS) ще бъде под надзора на Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " (ГД ГВА) .

България е единствената страна член на Европейския съюз, която до този миг не разполага с въздухоплавателни средства за осъществяване на медицински и профилирани полети . Няма построена национална система с координационен център за оказване на незабавна здравна помощ по въздух. Към момента са предприемани дейности от другите ведомства, които на този стадий не са довели до ефикасни решения, заради което това по този начин и не се е случило.

Това е жизненоважен план за страната ни, който би обезпечил навременна помощ при незабавни и изключителни обстановки в мъчно налични терени, приключват от Правителствената осведомителна работа.
 Кугърът не ставал за въздушна кола за спешна помощ, било като да спасяваш някого с тир
Кугърът не ставал за въздушна кола за спешна помощ, било като да спасяваш някого с тир

Ако " Кугър " кацне на покрива на " Пирогов ", шумът ще изпочупи стъклата, предизвестява експерт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР