Правителството реши да разпредели 40 млн. лв. като финансова помощ

...
Правителството реши да разпредели 40 млн. лв. като финансова помощ
Коментари Харесай

Правителството одобри 40 млн. лв. финансова помощ за автобусните превозвачи

Правителството реши да разпредели 40 млн. лева като финансова помощ за автобусните превозвачи, засегнатите от пандемията от COVID-19, заяви през днешния ден в Министерския съвет министърът на превоза Христо Алексиев. Той добави, че средствата ще бъдат отпуснати до края на годината, като приемането на документи ще стартира в понеделник.

" С това решение превозвачите ще получат глътка въздух. Определихме ясни правила и ред за кандидатстване, разисквани с превозвачите, сподели министърът. Той посочи, че за помощ могат да аплайват и общинските транспортни предприятия, като " Столичен автотранспорт ".

Министрите взеха решение, че право да аплайват имат микро-, дребни, междинни и огромни предприятия, които са лицензирани превозвачи. Изискването към тях е да са регистрирани преди 1 януари 2020 година и да са правили стопанска активност през 2019 г, 2020 година и 2021 година, в това число към датата на подаване на заявката за кандидатстване.

Освен това би трябвало да имат най-малко 20% спад в приходите за всеки един от определени от превозвача три месеца през тази година по отношение на оборота за същите месеци от 2019 година Друго изискване е да са записали спад в приходите през 2020 година по отношение на 2019 година

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР