Правителството реши да отложи за след 1 януари 2022 г.

...
Правителството реши да отложи за след 1 януари 2022 г.
Коментари Харесай

Отлага се даването на 3-етажна сграда в центъра на София за петролната компания

Правителството реши да отсрочи за след 1 януари 2022 година предаването на триетажна постройка на централната столична улица " Славянска " за потребностите на към момента неработещата " Държавна петролна компания " (ДПК). Тя сега се стопанисва от икономическото министерство и се намира настрана от централната постройка на ведомството на бул. " Г. Раковски ", само че то към този момент нямало потребност от нея и по тази причина държавното управление на Бойко Борисов взема решение на 15 април 2021 година да я даде на новосформираната петролна компания. Същото решение е взето и за един от етажите на седеметажна постройка в столичния регион " Изгрев ", на бул. " Д-р Г. М. Димитров " № 52Б, който е бил на Българския институт по метрология, който също към този момент нямал потребност от пространствата.

Принципно тези парцели и трябвало да бъдат предоставени на ДПК в едномесечен период от вземането на решението в средата на април, само че това очевидно не е станало.

Сега това ще се отсрочи за началото на идната година, като не е ясно дали претекст за това е препоръчаното от " Демократична България " със законова корекция да се закрие петролната компания, която нищо не работи и има разногласия с Държавния запас по приемането на четирите държавни петролни бази, или има различен мотив.

" Държавна петролна компания " беше основана по предложение на някогашния финансов министър Владислав Горанов през юли 2020 година с концепцията директно да се намесва на пазара с горива и с заричане да предлага по-ниски цени от останалите, което е противоречиво от позиция спазването на разпоредбите за конкуренцията.

Тя трябваше да стартира работа през декември 2020 година и за 2021 година избраният ѝ бюджет е 50 млн. лева, а за идващите две години – по 30 млн. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР