Правителството разхлаби мерките за бизнеса в това число и за

...
Правителството разхлаби мерките за бизнеса в това число и за
Коментари Харесай

Заведенията видяха „утежнения“ в облекчаването на мерките

Правителството разхлаби ограниченията за бизнеса включително и за заведенията, само че единствено за тези обекти, които имат градини и тераси. Те ще бъдат отворени едвам откакто РЗИ и Агенцията по сигурност на храните ревизират, че обектите дават отговор на всички условия за сигурност.

Масите би трябвало да имат разстяние между тях от най-малко 2,5 м., а на тях могат да сядат единствено до 4 индивида. Щателна стерилизация би трябвало да се прави след всеки клиент. В обектите би трябвало да има дезинфектанти, а личният състав - да се движи наложително с маски на лицето.

„ Облекченията на ограниченията в действителност са усложнения. В последните два месеца успяхме да стабилизираме бизнеса си до най-малко. Направени са сделки с наемодатели, банки, с личен състав. Сега би трябвало да отворим заведенията на 50%. Този потенциал не може да зареди 100% от разноските на бизнеса “, разяснява пред Нова телевизия ръководителят на УС на Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той изясни, че разноски се вършат въз основа на доходи, а те пък - въз основа на потенциала. Заведението на Алибегов е с потенциал 600 места, само че в този момент той ще може да употребява единствено 50. Разходите му обаче няма да се трансформират. Преди рецесията броят на личния състав му е 150 индивида, а в случай че заведението отвори порти, на работа ще се върнат 25 индивида.

„ Целият личен състав излезе в неплатен отпуск. Не се възползвахме от мярката 60/40, защото тази мярка не я припознахме за нашия отрасъл. За това бяхме длъжни да пуснем целия личен състав в неплатен отпуск “, изясни той.

От Българската асоциация на ресторантьорите ще се срещнат през днешния ден с представители на Министерство на туризма, с цел да показват своите опасения и паники по отношение на мярката. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР