Правителството прие законодателната и oперативната си програма за периода 1

...
Правителството прие законодателната и oперативната си програма за периода 1
Коментари Харесай

Правителството одобри законодателната и оперативната си програма за втората половина на 2017 г.

Правителството одобри законодателната и oперативната си стратегия за интервала 1 юли - 31 декември 2017 година

Законът за нормативните актове планува приемането на закони и подзаконови нормативни актове на Министерския съвет да се реализира въз основа на законодателна и оперативна стратегия за шестмесечен интервал. Чрез тях се обезпечава обмисляне на актовете, които Министерският съвет ще прегледа и одобри и на процеса по осъществяването на оценка на въздействието по тях.

Двата документа дават опция за повишение на прозрачността на процеса по приемане на нормативните актове и основава опция за по-широко гражданско присъединяване в публичните съвещания по плановете на нормативните актове, включени в стратегиите. Законодателната стратегия планува да бъдат прегледани общо 47 оферти за промени в разнообразни закони.

Седем от тях са оферти за нови закони, за които ще бъдат осъществени цялостни предварителни оценки на въздействието. Представена е информация за главните положения на предлаганата уредба и последствията от използването й, цели, претекстове за приемане на актовете и периодите за тяхната подготовка, координиране и приемане. Оперативната стратегия планува да бъдат прегледани 39 плана на нормативни актове от компетентността на Министерския съвет.

Чрез Оперативната стратегия се обезпечава обмисляне на актовете, които Министерски съвет ще прегледа и одобри, както и на процеса по осъществяването на оценка на въздействието по тях. Документът дава информация за главните положения на предлаганата уредба и последствията от използването й, цели, учредения за приемане на актовете и периодите за тяхната подготовка, координиране и приемане. Двете стратегии ще бъдат оповестена дружно с осъществените частични предварителни оценки на въздействието на Портала за публични съвещания HYPERLINK "http://www.strategy.bg " www.strategy.bg.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР