Правителството прие стандарти за делегираните от държавата дейности с натурални

...
Правителството прие стандарти за делегираните от държавата дейности с натурални
Коментари Харесай

Правителството заделя над 300 млн. лв. за увеличение на учителските заплати догодина

Правителството одобри стандарти за делегираните от страната действия с натурални и стойностни индикатори през 2019 година. В прогнозата за следващата година за дейностите, свързани със бранш обучение, е планувано нарастване на настоящите разноски с 313,8 млн. лева по отношение на 2018 година по отношение на политиката за нарастване на заплатите на педагогическия личен състав.

В сферата на обществените услуги средствата са повишени с 30,2 млн. лева по отношение на 2018 година Стандартите за обществените действия са увеличени диференцирано, като за профилираните институции за даване на обществени услуги са увеличени с 10 на 100, а за обществените услуги, предоставяни в общността, нарастването на стандартите е в границите от 3 на 100 до 15 на 100. В прогнозата за 2019 година размерът на месечната помощ на възпитаник е повишен на 35 лева

За 2019 година за делегираните от страната действия в културата, финансирани посредством бюджетите на общините, се планува нарастване на средствата с 11,8 млн. лева Стандартите за районните библиотеки, музеи и художествени галерии с районен темперамент са повишени с 5 на 100, а за читалищата - с 13 на 100.

Стандартите за делегираните от страната действия с натурални и стойностни индикатори през 2019 година са съгласувани с Националното съдружие на общините в Република България, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР