Правителството прие Решение за провеждане на Стратегически преглед на системата

...
Правителството прие Решение за провеждане на Стратегически преглед на системата
Коментари Харесай

Одобрено е провеждането на стратегически прегледи на системата за защита на националната сигурност и на отбраната

Правителството одобри Решение за осъществяване на Стратегически обзор на системата за отбрана на националната сигурност и на Стратегически обзор на защитата, заяви пресслужбата на кабинета.

Изготвянето на Стратегически обзор на системата за отбрана на националната сигурност и на Стратегически обзор на защитата е освен нормативно условие съгласно Закона за ръководство и действие на системата за отбрана на националната сигурност и на Закона за защитата, а и нужда, избрана от измененията в средата за сигурност, от участието на страната ни в НАТО и Европейски Съюз и като цяло от новите измерения и параметри на политиката за национална сигурност.

Последният стратегически обзор на защитата е сбъднат през 2003 година През 2012 година е била показана Бяла книга за защитата. На 30 септември 2015 година Министерският съвет утвърди "Програма за развиване на отбранителните качества на въоръжените сили на Република България 2020 ". Приети са редица други документи за повишение на равнището на отбрана на националната сигурност и националните ползи като цяло и в частност - на отбранителните качества на страната ни.

Провеждането на Стратегически обзор на системата за отбрана на националната сигурност и на Стратегически обзор на защитата като единна активност ще даде опция да се показа цялостното положение на националната сигурност, да бъдат обрисувани вероятностите за нейното развиване и избрани дилемите за държавните органи, се акцентира в прессъобщението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР