Правителството прие Решение за приемане на Закон за изменение и

...
Правителството прие Решение за приемане на Закон за изменение и
Коментари Харесай

Закриват Държавното предприятие Държавна петролна компания

Правителството одобри Решение за приемане на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавните запаси и военновременните ресурси. С него се цели Държавното дружество " Държавна петролна компания " да бъде закрито . Това бе едно от решенията, взети на днешното съвещание на министерски съвет.

Направените разбори демонстрират, че съществуването на Държавното дружество " Държавна петролна компания " (ДП ДПК) е изцяло голословно от позиция на отбраната на държавния интерес, публичния интерес, икономическата логичност и отбраната на конкурентния пазар на горивата в България.

Участието на държавна компания на пазара на горива и проектите на Директива за птиците ДПК да построява и оперира бензиностанции са изцяло голословни от пазарна позиция. Реалистична икономическа успеваемост също не може да бъде аргументирана, заради обстоятелството че навлизането на подобен вид пазар е съпроводено със съществени пазарни бариери, за превъзмогването на които държавната компания няма нито експертиза, нито човешки или финансов капитал, споделят още от министерски съвет.

В изискванията на свободен пазар страната не би могла да доближи нужната мащабност и потенциал, с цел да бъде стопански ефикасна при мощно конкурентния пазар, в който оперират интернационалните корпорации с дълголетен опит на световно равнище. В този подтекст упоритостите за основаване на Директива за птиците ДПК за повлияване на пазара на горива на дребно не са стопански издържани и биха довели само до загуба на обществени средства.
 Демократична България желае закриване на Държавната петролна компания
Демократична България желае закриване на Държавната петролна компания

Партията желае да избави 50 млн. лв. от капитала на компанията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР