Правителството прие решение за назначаването на Даниел Гар за почетен

...
Правителството прие решение за назначаването на Даниел Гар за почетен
Коментари Харесай

Председателят на Управителния съвет на общинския електроснабдител в Майнц става почетен консул на България

Правителството одобри решение за назначението на Даниел Гар за почетен консул на България в Германия. Неговото седалище ще бъде в Майнц, а консулският му окръг ще обгръща територията на федерална провинция Райнланд-Пфалц. Това оповестиха от Министерство на външните работи.

Даниел Гар е ръководител на Управителния съвет на Групата „ Майнцер Щадтверке “ (Mainzer Stadtwerke Gruppe). Компанията е общински енергоснабдител, която с изключение на с електрозахранване се занимава и с газоснабдяване, питейна вода, улично осветяване и публичен превоз. Той е и шеф на Централното сдружение за дялови участия на Майнц (ZBM Zentrale Beteligungsgesellschaft der Stadt Mainz).

Новият почетен консул на страната ни в Майнц е женен за българка и има две деца, които приказват български език. Той е добре прочут измежду българската общественост в района, с помощта на дейната му ангажираност с разнообразни публични начинания - художествена изложба „ Майнц ", футболен клуб на града и фондация за запазване здравето на децата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР