Правителството прие решение, с което дава съгласие генерал-майор Данчо Дяков

...
Правителството прие решение, с което дава съгласие генерал-майор Данчо Дяков
Коментари Харесай

Освободиха началника на НСО, който е бивш съветник на Румен Радев

Правителството одобри решение, с което дава единодушие генерал-майор Данчо Дяков да бъде освободен от длъжността шеф на Националната работа за защита считано от 30 август 2019 година
В сходство с член 7. т. 1 от Закона за Националната работа за защита освобождението на началника на службата се прави след координиране с Министерския съвет.
Според Закона за НСО президентът назначава и освобождава началника на службата след координиране с Министерския съвет.
Данчо Дяков беше назначен за шеф на Националната работа за защита от Румен Радев. Държавният глава удостои Дяков с висше офицерско звание генерал-майор, считано от 7 март 2018 година
Това се случи, откакто януари същата година държавното управление даде единодушието си генерал-лейтенант Ангел Антонов да бъде освободен от длъжността шеф на Националната работа за защита. Той беше подал пред президента на Румен Радев писмо, с което желае да бъде освободен от поста. От НСО обявиха, че претекстовете за оставката са прекосяване на дипломатическа работа. Ангел Антонов е Генералният консул на България в Санкт Петербург.
В парламентарната комисия по защита предходната година той разкри, че службата дължи милион и 200 хиляди лв. компенсации за пенсии. Тогава Дяков изрази мнение, че законът за НСО би трябвало да бъде изменен. Дяков сподели още, че е доста мъчно да се намира първокласен състав както във въоръжените сили, по този начин и в НСО. Недостигът в службата е към 12-14%.
Намеренията на Дяков бяха да бъдат усъвършенствани разноските в службата, с цел да бъдат нараснали заплатите на чиновниците. По това време той отхвърли да разяснява дали би трябвало смяна на кръга на охраняваните от службата лица с претекст, че решенията за това кой би трябвало да се пази са политически.
Военната кариера на Данчо Дяков е минала съвсем напълно във " Военна полиция ", като преди да заеме поста, той беше консултант на президента Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР