Правителството прие промени в правилата за определяне на заплатите на

...
Правителството прие промени в правилата за определяне на заплатите на
Коментари Харесай

Въвежда се нов подход за определяне на заплатите в бюджетните организации


Правителството одобри промени в разпоредбите за установяване на заплатите на заетите в бюджетните организации с изменение на Постановление № 67 на Министерския съвет от 2010 година Въвежда се нов метод за установяване на заплатите в локалните управляващи и на ръководителите на регионалните администрации, държавните комисии и организациите като се цели да бъде подравнен съществуващият все още дисбаланс сред другите органите на власт.

Дава се по-голяма независимост на общинските препоръки да дефинират заплатите на кметовете на общини, региони и кметства като се фиксира само оптималният размер - до заплатата на министър. Размерите на заплатите на ръководителите на държавните комисии, организациите, на органите по член 10, алинея 1, т. 3, 4 и 5 от Закона за запазване на околната среда и на ръководителите на административни структури, основани със закон или разпореждане, ще се утвърждават от Съвета за административната промяна по предложение на отрасловите министри, отчитайки числеността на съответната администрация, нейният бюджет и функционалности. С нова формула ще се дефинират заплатите на ръководителите на институциите, които имат съществени отговорности към предпочитани политики и разходване на средства от националния бюджет и еврофондовете.

С признатото Постановление се регламентира длъжността „ специалист за връзки с обществеността “ в кабинетите на ръководителите на държавни организации.

Промените са в границите на разноските за личен състав, планувани в бюджета за 2019 година.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР