Правителството прие промени в постановлението за изплащане на компенсации на

...
Правителството прие промени в постановлението за изплащане на компенсации на
Коментари Харесай

Компенсациите за работниците ще включват и 60% от дължимите осигуровки

Правителството одобри промени в постановлението за погашение на обезщетения на работодатели за опазване на заетостта на служащите и чиновниците по време на изключителното състояние. Съгласно новите разпореждания размерът на обезщетенията ще бъде 60 на 100 от осигурителния приход за месец януари 2020 година и от дължимите осигурителни вноски на работодателя на всеки служащ или чиновник, за който е прибавен режима за прекратяване на работа или е открито ненапълно работно време. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

В случаите на прекратяване на работа, работодателите, получили обезщетения, следва да изплатят цялостния размер на трудовото заплащане на лицата и дължимите осигурителни вноски за съответния месец. При ненапълно работно време работодателят изплаща цялостния размер на трудовото заплащане, несъмнено като за работа при цялостно работно време, и дължимите осигурителни вноски за съответния месец.Съгласно измененията работодатели от икономическите действия „ Обучение на водачи на транспортни средства " и „ Дневни грижи за дребни деца (частен сектор) ", прекратили работа на предприятието или на част от предприятието със своя заповед, издадена въз основа на заповед на държавен орган, също ще могат да аплайват за поддръжка.

Промените ще се ползват и за работодатели, подали заявки за погашение на обезщетения до влизането в действие на постановлението. Финансовите средства, нужни в допълнение за погашение на осигурителни вноски, ще бъдат обезпечени от фонд „ Безработица " на държавното публично обезпечаване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР