Правителството прие Програма за дейността по създаване на кадастъра и

...
Правителството прие Програма за дейността по създаване на кадастъра и
Коментари Харесай

Приета е програма за дейността по създаване на кадастъра и имотния регистър през 2018 г.


Правителството одобри Програма за активността по основаване на кадастъра и имотния указател през 2018 година, както и Отчет за активността по основаването на кадастъра и имотния указател през 2017 година, оповестиха от държавната осведомителна работа.

С Програмата се дефинират предпочитаните цели за 2018 година на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК), подчертава се върху разработване на кадастрална карта и кадастрални регистри (КККР) за неурбанизираните територии, като се употребяват данните от картата на възобновената благосъстоятелност (КВС), възлагане основаването на нови КККР, възстановяване на качеството на кадастралната карта и кадастралните регистри, както и качеството на предоставяните кадастрални услуги и поддържане и развиване на осведомителна система на кадастъра.

През 2018 година ще продължи надграждането и развиването на информационно-комуникационната среда в АГКК и интеграция на осведомителните процеси. Това е една от главните предпоставки за сполучливо осъществяване на електронното ръководство и даването на електронни административни услуги. Административната осведомителна система КАИС би трябвало да се развие до среда, която обгръща и управлява всички процеси по достъпа до данните и даване на услугите от всички запаси.

С Програмата се планува Агенция по вписванията да продължи доразвитието на Интегрираната осведомителна система, обслужваща активността на службите по вписванията към Агенция по вписванията и адаптирането й към измененията в нормативната уредба. Предвижда се и продължение на активността по въвеждане на остарели актове в осведомителната система за попълване на осведомителния масив.

В тази връзка, Агенция по вписванията ще осъществя социална поръчка за осъществяване на разбор на настоящото положение на архивите, на процесите по цифровизация. Обхватът на публичната поръчка включва осъществяването на подробен разбор на данните в осведомителната система на Имотния указател, както и информацията, налична единствено на книжен притежател в 113-те служби по вписванията.

В подсистема „ Имотен указател “ на интегрираната осведомителна система за кадастър и заможен указател се планува да бъдат осъществени дейностите по обезпечаване на поддръжка, повишение успеваемостта на чиновниците, повишение сигурността на информацията и усъвършенстване на работния развой.

Агенция по вписванията е стартирала план по ОПДУ - „ Надграждане на имотния указател за интеграция с кадастралния указател и даване на спомагателни е-услуги “. Чрез него ще бъдат осъществени най-малко 9 нови електронни услуги, както и създаването на планове на Наредба за двустранната връзка и обмена на данни сред кадастъра и имотния указател и план на Наредба за основаване, поддържане и прилагане на осведомителните системи за кадастъра и имотния указател, както и за директния достъп до данните в тях.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР