Правителството прие Постановление за допълнение на Наредбата за административното обслужване,

...
Правителството прие Постановление за допълнение на Наредбата за административното обслужване,
Коментари Харесай

Унифицират се заявленията за най-масовите общински услуги


Правителството одобри Постановление за допълнение на Наредбата за административното обслужване, с което задължава всички общински администрации да употребяват стандартизирани мостри на заявки за 16-те най-масови общински административни услуги.

По този метод се облекчават жителите и бизнеса, понижава се административната тежест посредством отпадане на ненужни документи и се икономисва време при приемането на резултата от осъществената услуга, прецизират от пресцентъра на държавното управление.

Селекцията на най-често предоставяните услуги от общините е осъществена в партньорство с Националното съдружие на общините, а стандартизираните документи ще бъдат вписани в Регистъра на услугите към Административния указател.

Приетото Постановление е в осъществяване на Програмата за ръководство на държавното управление за понижаване на административната тежест за жителите и бизнеса и основаване на по-добри условия за икономическа и капиталова активност. Това е втората стъпка за стандартизация на административните услуги, след постигнатото през 2018 година уеднаквяване на услугите, които се дават от регионалните администрации.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР