Правителството прие постановление, с което Булгаргаз“ ЕАД ще получи заем

...
Правителството прие постановление, с което Булгаргаз“ ЕАД ще получи заем
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ получава заем от 800 млн. лева /> var googletag = googletag || {}; googletag.cmd = googletag.cmd || []; { var gads = document.createElement; gads.async = true; gads.type = `text/javascript`; var useSSL = `https:` == document.location.protoco

Правителството одобри разпореждане, с което „ Булгаргаз “ ЕАД ще получи заем в размер на 800 млн. лв. от страната за закупуване на природен газ. Целта е да се обезпечи непрекъснатост на доставките на природен газ за естественото действие на стопанската система и отоплението на семействата, както и за осъществяване на уговорките на България като страна член на Европейски Съюз за гарантиране сигурността на енергийните доставки.

С признатото Постановление се обезпечават условия за гарантиране сигурността на доставките на природен газ за страната през идната зима, отчитайки, че военният спор сред Русия и Украйна ще продължава.

Одобряват се и спомагателни заплащания по бюджета на Министерството на енергетиката за 2022 година, които ще бъдат предоставени на „ Булгаргаз “. Впоследствие средствата ще бъдат възобновени, според изискванията на подписан контракт сред сдружението и Министерството на енергетиката.

Борислава Кирилова

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР