Правителството прие на днешното си заседание промени в Устройствения правилник

...
Правителството прие на днешното си заседание промени в Устройствения правилник
Коментари Харесай

Националната телефонна линия за деца вече ще се поддържа само Закрила на детето

Правителството одобри на днешното си съвещание промени в Устройствения устав на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД), оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС). С измененията се планува задължението за поддържането на Националната телефонна линия за деца 116 111 да бъде трансфериран от Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) на дирекция " Политики и стратегии за детето, стратегическо развиване и съгласуваност към ДАЗД.

Към момента телефонната линия се поддържа взаимно от АСП и ДАЗД, което съгласно кабинета затруднява качественото осъществяване на дейностите за информиране, консултиране и помощ за децата. От Министерски съвет показват, че с измененията се цели да бъде обезпечени ефикасното действие на Националната телефонна линия за деца. Спецификата на активността на телефонната линия допуска тя да бъде обслужвана от чиновници със характерни познания и умения, свързани с правата на децата и тяхната протекция в случаи на риск, изясняват още от Министерския съвет.

От държавното управление акцентират също, че ръководството на телефонната линия за деца от една институция е от първостепенно значение, защото по този начин се открива обединен метод, а това подсигурява безпроблемна съгласуваност сред виновните чиновници, ангажирани с администрирането, контрола и консултантите, които дават поддръжка на децата.

С цел да се усъвършенства успеваемостта на работа на Националната телефонна линия за деца да се подсигурява нейното качественото администриране и поддържане, се предлага още административният потенциал на Държавната организация за протекция на детето да бъде гарантиран с 12 щатни бройки. Предвижда се те да бъдат обезпечени за сметка на понижаване на числеността на профилираната администрация на Агенцията за обществено подкрепяне.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР