Правителството прие лимитът на безлихвените кредити за физически лица да

...
Правителството прие лимитът на безлихвените кредити за физически лица да
Коментари Харесай

Oфициално: Вдигнаха лимита на безлихвените кредити

 Правителството одобри лимитът на безлихвените заеми за физически лица да бъде повишен, като мярката, изпълнявана от ББР, се удължава доникъде на идната година

Министерският съвет със свое решение одобри изменение на Програмата за гарантиране на безлихвени заеми в отбрана на хора, лишени от опцията да поставят труд заради пандемията от COVID-19, изпълнявана от " Българска банка за развиване " АД. Правителството разпорежда на ББР да подсигурява абсолютно всички заеми, които комерсиалните банки отпускат при съблюдаване на изискванията на Програмата.

Програмата дава опция от нея да се възползват повече хора, в това число лица, които един път са били в неплатен отпуск, а след това са оставали без трудов контракт и са отивали на трудовата борса, както и повече благоприятни условия за включване на сезонните служащи и на младежите, които са стартирали трудовата си активност през 2020 година

Въвеждат се редица облекчения, във връзка с самоосигуряващите се лица, както и редица промени и в Рамковия механизъм за разпределяне и ръководство на заемите, за облекчение на процедурите.

Увеличен е оптималният размер на заема на едно лице по Програмата - от 4 500 лв. на 6 900 лв.. Тази смяна произтича директно от продължаващата пандемична обстановка в страната.

Удължава се срокът за кандидатстване за заем по Програмата - до 30.06.2021 година, или до привършване на гаранционните предели на банките сътрудници по Програмата.

Програмата има за цел да подкрепи лицата в неплатен отпуск или самоосигуряващите се лица, които са лишени от опцията да поставят труд и да получават приходи заради пандемията от COVID-19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР