Правителството прие изменение на Решението на Министерския съвет № 707

...
Правителството прие изменение на Решението на Министерския съвет № 707
Коментари Харесай

Българският личен състав в Афганистан се увеличава с 50 души

Правителството одобри изменение на Решението на Министерския съвет № 707 от 17 октомври 2014 година за преустановяване присъединяване на формирования и военнослужещи от въоръжените сили на България в интервенцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Афганистан.

Решението от 2014 година предвиждаше присъединяване на до 110 военнослужещи с персоналното им въоръжение и екипировка и военна техника от въоръжените сили на България в задачата на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне в Афганистан.

С промените на решението броят на участващия в задачата персонален състав от страната ни ще нарасне с 50 души, надлежно съставът на контингента ни да доближи до 160 военнослужещи.

Промените се постановат поради усложнената военно-политическа конюнктура в Афганистан, която наложи военните органи на НАТО да преразгледат състава на силите, участващи в задачата, и да насочат апел към държавите-участнички за увеличение на приноса им.

 Талибаните убиха 30 бойци при офанзива против военна база
Талибаните убиха 30 бойци при офанзива против военна база

Иззели са оръжия и коли

Към момента в региона на задачата, където българските военнослужещи извършват отговорностите си, се прави реорганизация и разширение на оборудванията. С ремонтните действия постовете за защита ще бъдат доста увеличени.

Приносът на България към задачата на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне в Афганистан " Решителна поддръжка " е израз на външната политика на страната ни и форма на осъществяване на съюзните ни задължения към Алианса, показват от Министерски съвет.

 Атентат в Кабул
Атентат в Кабул

Кола бомба е била взривена, 35 души са починали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР